top of page

RIZIV lanceert nieuwe app: "mijn geneesmiddelen"

BRUSSEL 11/04 - Het RIZIV heeft vandaag een app gelanceerd waarmee patiënten hun voorschriften voor geneesmiddelen kunnen beheren, reserveren en afhalen bij de apotheek. Naast het tonen van de identiteitskaart (eID) is dit een extra mogelijkheid om papierloos geneesmiddelen af te halen.


Wie vanaf vandaag de app Mijn Geneesmiddelen installeert op een smartphone kan nu ook zelf geneesmiddelenvoorschriften beheren en geneesmiddelen afhalen van zichzelf of personen voor wie ze een zorgvolmacht hebben.

Via de beveiligde toegang itsme kunnen gebruikers voorschriften downloaden en bewaren in de app. De bijsluiters van de voorgeschreven geneesmiddel zijn beschikbaar in de app.

Bij de apotheker volstaat het om de barcode in de app te tonen, de apotheker scant de code en levert het geneesmiddel eenvoudig en snel.

Gebruikers van de app kunnen voor elk voorschrift kiezen of ze zichtbaar zijn voor apotheken of niet bij het afhalen van voorschriften met de eID. Onzichtbare voorschriften, kunnen nog altijd afgehaald worden door in de apotheek de barcode te tonen, terwijl patiënten zelf waken over hun privacy.


De app is nu beschikbaar voor iOS en Android.


Mijn Geneesmiddelen is ook beschikbaar via de website mijngezondheid.be

Contact
afbeelding-mijn-medicijnen-app.png
bottom of page