Griepvaccinatie 2022

De griepprik is sterk aanbevolen voor deze risicogroepen:

  • 65-plussers. 

    • Nu ook COVID-19 nog altijd veel mensen ziek maakt, raden we ook aan dat 50+'ers zich laten vaccineren tegen griep

  • vrouwen die zwanger zijn tijdens het griepseizoen

  • chronisch zieken: mensen met een hartziekte, een longziekte zoals ernstig astma of COPD, een lever- of nierziekte, of chronische spierziekte, of met diabetes

  • mensen met verminderde weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling

  • al wie in een woonzorgcentrum, psychiatrische instelling voor lang verblijf of instelling voor personen met een beperking opgenomen is

  • iedereen die in de gezondheidssector werkt

  • iedereen die onder hetzelfde dak woont met deze risicopersonen of met kinderen jonger dan 6 maanden

infographic-griepprik.png
 

RIZIV lanceert nieuwe app: "mijn geneesmiddelen"

BRUSSEL 11/04 - Het RIZIV heeft vandaag een app gelanceerd waarmee patiënten hun voorschriften voor geneesmiddelen kunnen beheren, reserveren en afhalen bij de apotheek. Naast het tonen van de identiteitskaart (eID) is dit een extra mogelijkheid om papierloos geneesmiddelen af te halen.


Wie vanaf vandaag de app Mijn Geneesmiddelen installeert op een smartphone kan nu ook zelf geneesmiddelenvoorschriften beheren en geneesmiddelen afhalen van zichzelf of personen voor wie ze een zorgvolmacht hebben.

Via de beveiligde toegang itsme kunnen gebruikers voorschriften downloaden en bewaren in de app. De bijsluiters van de voorgeschreven geneesmiddel zijn beschikbaar in de app.

Bij de apotheker volstaat het om de barcode in de app te tonen, de apotheker scant de code en levert het geneesmiddel eenvoudig en snel.

Gebruikers van de app kunnen voor elk voorschrift kiezen of ze zichtbaar zijn voor apotheken of niet bij het afhalen van voorschriften met de eID. Onzichtbare voorschriften, kunnen nog altijd afgehaald worden door in de apotheek de barcode te tonen, terwijl patiënten zelf waken over hun privacy.


De app is nu beschikbaar voor iOS en Android.


Mijn Geneesmiddelen is ook beschikbaar via de website mijngezondheid.be

Contact
afbeelding-mijn-medicijnen-app.png